ABANDONED & INDUSTRIAL PHOTOGRAPHY

BY BJÖRN SAHLBERG / UPDATES / ABOUT / HOME

Borgen

“The Fortress”.

Olofström, Blekinge, Sweden.

Borgen, Olofström.

Number 10 down for a count.

Borgen, Olofström

Hoop dreams end.

Borgen, Olofström

Bedroom view. The only remaining part of The Fortress seen through the window and is now a student housing area.

Borgen, Olofström

Living room.

Borgen, Olofström.

Kitchen.

Borgen, Olofström

Stand-up computer desk. Popular for a while in the 90s.

Borgen, Olofström.

Cooked. Over.

Borgen, Olofström

Message from the last inhabitants.

Det var en gång … 

Borgen, Olofström. © Olofströms kommun bildarkiv

“The Fortress” under construction in the late 60s. Prefab concrete was the way to go!
© Olofströms kommun bildarkiv

Borgen, Olofström. © Gunnar Svensson, BLT 1997-09-29

The last remaining wall of the fortress is turning into student housing during the later 90s.
© Gunnar Svensson, BLT 1997-09-29

Borgen, Olofström. © Olofströms kommun bildarkiv

Borgen in full bloom during the early 70s.
© Olofströms kommun bildarkiv

Borgen, Olofström. © Hannu Turpeinen

The court yard in 1987.
© Hannu Turpeinen

 

arrow_upward

Hej!  

Yours truly

[EN] In the late 60s the housing area “The Fortress” was constructed in community of Olofström in Blekinge, southern Sweden. Its name comes from the square placement of the four buildings with a common ground in the middle. By the late 90s two of the structures were demolished, another made into student housing and the last one was for a while used by Volvo IT, the social department and as immigrant housing. At the time of our visit in May 2009 it had been abandoned for about five years and was badly vandalized. The asbestos decontamination had just begun on the external parts but the crew let us take a look inside.

[SE] Under slutet av 60-talet uppfördes området ”Borgen” vid Tåkasjövägen i Olofström, Blekinge. Namnet kom av de fyra byggnadernas kvadratiska placering kring den gemensamma gårdsplanen. Under slutet av 90-talet revs två av husen, ett byggdes om till studentbostäder och det sista användes under några år av Volvo IT, socialkontoret och som flyktingförläggning. Vid vårt besök i maj 2009 hade det stått tomt i närmare fem år och vandaliserats hårt. Den utvändiga asbestsaneringen hade precis börjat men arbetarna lät oss ta en titt på interiörerna.

photo_cameraMay 2009

cloudJanuary 2010

refreshDecember 2015

color_lensHasselblad 500c/m, Zeiss Planar 80 mm F/2.8, Kodak Tri-X at EV 400, Imacon Flextight Photo.

 

ASKA © 1999-2017 Björn Sahlberg / About / Updates / RSS / Some rights reserved